2020-06-03

Ny ass-coach klar för Vimmerby Hockey

Philip Bertilsson är tillbaka i moderklubben

Vimmerby Hockeys tränarkonstellation är komplett inför säsongen 20/21. Detta efter att klubben gjort klart med Philip Bertilsson (-97) som ny assisterande coach bredvid Phil Horsky. 

Philip Bertilsson är fostrad i Vimmerby Hockey, och var tredjecoach säsongen 18/19 då han även coachade klubbens J20-lag, men kommer närmast från uppdraget som J18-coach i Karlskrona HK under föregående säsong. 

– Det ska bli riktigt kul, och känns väldigt inspirerande. Vimmerby har satt en grund och det ska bli spännande att vara med och bidra den här säsongen. Att få jobba ihop med Phil kommer bli riktigt lärorikt. Han är en grym coach, säger Philip Bertilsson. 

– Jag är en mycket bättre coach nu när jag kommer tillbaka. Året i Karlskrona har gett mig många erfarenheter, som jag tar med mig. Jag har höga ambitioner som tränare, och känner att det här är rätt steg för mig att ta för min egen utveckling, säger han vidare. 

Fjolårssäsongens ass-coach Mattias Lindén kommer också att finnas med i ledarstaben kring laget, men tvingas ta ett litet steg tillbaka på grund av sin arbetssituation. Han blir i utgångsläget andre assisterande coach. 

– Jag är nöjd och stolt att Vimmerby vill ha mig kvar, och kommer att vara med så mycket jag kan. Det kommer att variera lite lite under säsongen, hur mycket jag kan vara med på grund av jobbet. Men jag är glad och tacksam att få vara kvar, säger Mattias Lindén. 

Att ha tränarstaben helt komplett är en bra grund att stå på inför kommande säsong tycker Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey.  

– Philip är en ung, driven och ambitiös tränare som går i Phil Horskys fotspår. Det ska bli väldigt intressant att följa hans samarbete med Phil under kommande säsong. Det bli så att Phil och Philip har huvudansvaret för laget, och Mattias blir deras extra ögon och kommer att vara med helt på sina egna premisser, då hans civila jobb styr hans närvaro här. Det här var den bästa tänkbara tränarlösningen vi kunde få, säger Morgan Persson. 

Avtalet med Philip Bertilsson är skrivet över ett år.