2020-09-05

VH vände underläge i Tranås

Todd Winder nätade i debuten

Vimmerby Hockey skapade flera heta målchanser i den första perioden i bortamatchen mot Tranås. Men hemmamålvakten Daniel Eriksson storspelade och höll tätt. Istället var det hemmalaget som var effektiva framåt, och gjorde två mål under de första 20 minuterna. 
VH skulle dock få rättmätig utdelning. Ludvig Vännström sköt 2-1 i mitten av den andra perioden, och VH tog över matchen spelmässigt. Oskar Lindgren var nära att sätta kvitteringen, men hans skott tog i insidan av stolpen. 

I tredje perioden fick VH till slut in kvitteringen när Pelle Ström sköt pucken i mål via en försvarare, som ställde Eriksson i målet. Samma visa när VH för första gången tog ledningen i matchen med drygt fem minuter kvar av tredje perioden. Jakob Karlsson bröt in framför mål, gick runt sin back och när han sköt pucken mot mål styrdes den i en båge över Eriksson. 
Tranås tog ut målvakten och tryckte på för kvittering, men istället dödade kanadensiska nyförvärvet Todd Winder matchen när han satte 4-2 i öppen bur. Winder debuterade utan att ha tränat något med laget och hade en flygresa i benen, men debuten lovade gott. 
För VH väntar nu några spellediga dagar innan det är dags att ta emot Nybro hemma på onsdag.