2020-11-11

Poängstark forward klar för Vimmerby Hockey

Sebastian Vidmar ansluter till truppen

Till omstarten av hockeyettan södra har Vimmerby Hockey gjort klart med forwarden Sebastian Vidmar (-94) för resten av den här säsongen. 

Vidmar har under hösten spelat med Trelleborg i division två på grund av coronapandemin. 

Under de senaste sju säsongerna har Vidmar spelat i Nordamerika med framgång i ligorna NAHL, NCAA och ECHL. 

Förra säsongen gjorde Vidmar 23 poäng (7+16) för Norfolk Admirals i ECHL (East Coast Hockey League). Dessförinnan producerade han 103 poäng (40+63) på 137 matcher och fyra säsonger i den amerikanska collegeligan NCAA för New York-baserade Union College. 

Säsongen 14/15 utsågs Sebastian Vidmar till MVP (most valuable player) i den amerikanska juniorligan NAHL . Han har även provat på spel i AHL för NHL-klubben Calgary Flames farmarlag Stockton Heat. 

Sebastian Vidmar är tidigare fostrad i Malmö Redhawks organisation, där han också var lagkamrat med Vimmerby Hockeys backduo Linus Ljung och Eric Backman. 

– Sebastian Vidmar är en klasspelare, som kommer stärka vår offensiv med sin kraftfulla skridskoåkning, vassa skott, och förmåga att producera poäng. Han hade från början tänkt att hålla igång i Trelleborg för att senare ansluta till spel i Nordamerika. Nu har division två tagit paus och det ser också ut som att det dröjer med spel i ECHL, eller inte alls blir av den här säsongen. Då blev han tillgänglig och vi kom snabbt överens om en uppgörelse. Vi är också tacksamma mot Trelleborg för gott samarbete, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Sebastian Vidmar gjorde sin första träning i Vimmerby Hockeys tröja under onsdagskvällen.