2021-01-03

Meriterad kanadick klar för Vimmerby Hockey

Josh Brittain ansluter till truppen

Tidigare under söndagskvällen blev det klart att Vimmerby Hockey spelar i Allettan under våren. 

Nu står det också klart att den första förstärkningen har landats inför vårsäsongen. 

Strax efter 21 på söndagskvällen återvände ett påskrivet kontrakt från den 31-årige kanadensiske forwarden Josh Brittain (-90). 

Britain är en mycket erfaren forward som spelat över 100 AHL-matcher i Nordamerika för bland annat Syracuse Crunch och Chicago Wolves. Brittain har även spelat över 300 matcher i ECHL och producerat närmare 200 poäng på dessa matcher. 

Han är dessutom draftad av Anaheim Mighty Ducks i tredje rundan, som 71 overall i 2008 års NHL-draft. 

Välväxte Brittain (mäter 196 cm) har även spelat två säsonger i Europa, där han blev slovakisk mästare med Banska Bystrica (2018) och året efter spelade han i tyska DEL2 för Deggendorfer. 

Nu blir det spel i Vimmerby Hockey under resten av den här säsongen. 

Hans senaste klubbadress är ECHL-klubben Allen Americans. 

– Det är en stor och stark forward som spelar fysiskt och jobbar hårt. Men som även är en stark skridskoåkare och kan producera poäng med sitt fina skott och kan ta raka vägen mot mål. Det är en spelartyp som vi saknat lite under hösten, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Josh Brittain beräknas anlända till Vimmerby på torsdag, och om all pappersexercis går som det ska blir aktuell för spel i någon av de inledande matcherna i Allettan. 

Är det ytterligare spelare på väg in?

– Vi hoppas kunna göra klart med en back till inför Allettan, men inget är klart, säger Morgan Persson. 

Samtidigt står det klart att forwarden Albin Bardh återvänder till Köping. Bardh som var inlånad grundserien ut för att stärka forwardsidan på grund av skador. 

– Albin har gjort det bra och vi är tacksamma mot honom och Köping att vi kunde låna in honom när vi haft skador och sjukdomar, säger Morgan Persson.