2013-03-25

Jakob Karlsson har förlängt med Vimmerby Hockey

På måndageftermiddagen blev det äntligen klart. Vimmerby Hockeys lagkapten Jakob Karlsson har förlängt kontraktet och spelar i moderklubben även nästa säsong.

- Det känns naturligtvis jättebra att Jakob valde att förlänga kontraktet med oss. Han är otroligt viktig och vi har en bra stomme att bygga vidare på. Det är inte så många platser kvar att fylla, säger sportchefen Fredric Jaensson. 
Jakob Karlsson valde inför förra säsongen att flytta hem till Vimmerby efter drygt sex års spel i andra klubbar. Först var det i HV71:s juniorverksamhet han fick sin skolning, innan det blev kontrakt med Växjö Lakers, då i Allsvenskan. Efter 19 matcher i Växjötröjan blev Jakob utlånad till först Visby, sedan till Olofström. I Olofström blev han kvar i ytterligare två säsonger innan han i somras valde att flytta hem till moderklubben. Första säsongen i Vimmerbytröjan, som lagkapten, var framgångsrik. Jakob svarade för 37 poäng på 41 seriematcher och var med och hjälpte VH till en topp fyra-plats i Allettan och sedermera playoff mot Tranås.

/Viktor Allvin