2013-05-02

Glädjebeskedet: Oskar Carlsson förlänger!

En av seriens absolut bästa och mest jagade backar, Oskar Carlsson, skrev i dag på för ytterligare en säsong med moderklubben Vimmerby Hockey. – En oerhört viktig kontraktsförlängning, säger en glad Fredric Jaensson, sportchef i Vimmerby Hockey.

Det är ingen hemlighet att en förlängning med 22-årige Oskar Carlsson har stått väldigt högt upp på Fredric Jaenssons önskelista. Och i dag blev det klart att Vimmerby vann dragkampen om den flitigt uppvaktade försvarsklippan. Till slut stod det bara mellan Vimmerby och Karlskoga, men efter mycket ”om och men” så blev det inget kontrakt för Oskar med det allsvenska topplaget.

– Visst har jag haft en hel del anbud att välja mellan, men jag trivs så bra i Vimmerby – både med klubben, staden och jobbet - att valet till slut var självklart, säger Oskar själv.

– Dessutom ser det ut som vi kommer få ett väldigt slagkraftigt lag, så det spelade självklart också en stor roll. Sedan ska det också bli spännande med en ny tränare.


I den södra Allettan var Oskar Carlsson trea i backarnas poängliga bakom Peter Rooth (Kristianstad) och Sean-Michel Sunnqvist (Olofström). Annars är det mest för sina defensiva kvaliteter som Oskar har gjort sig känd.– Offensiven är nog det som jag har utvecklat mest den gångna säsongen. Sedan har jag fått mycket speltid och stort förtroende, vilket också gör att man utvecklas som spelare. Hur som helst är det verkligen skönt att äntligen ha gjort klart vart jag ska spela kommande säsong.

Vimmerby Hockeys sportchef, Fredric Jaensson, var självklart nöjd med dagens påskrift.

– Oskar är Vimmerbykille och en av ettans allra bästa backar. Egentligen behöver jag inte säga mer än så. Trots hans nuvarande höga kapacitet finns det fortfarande mycket utvecklingspotential i honom. Han kan bli hur bra som helst.