2014-06-29

Niklas Pavel nästa nyförvärv

Vimmerby Hockey har gjort klart med en ny back. 21-årige Niklas Pavel har skrivit på ett ettårskontrakt. Han kommer närmast från Kallinge/Ronneby IF.

Pavel är en defensiv back, och beskrivs som en tuff spelare som sätter laget främst i alla lägen. Han har under de senaste åren representerat Södertälje J20 och Kallinge/Ronneby. I SSK gjorde han även två matcher i Allsvenskan. 

- Det är en skridskostark och fysisk spelare. Han kommer inte till oss för att göra massa poäng, men han kommer att rensa upp i försvarszon och det är kanske den här sortens back som vi har saknat tidigare. Vi har många spelskickliga backar, och Niklas blir ett bra komplement till den övriga backbesättningen, säger sportchefen Fredric Jaensson.

Pavel är 191 centimeter lång och väger 91 kilo. Mer om hans karriär hittar du här: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=33397

I och med värvningen har VH 21 spelare kontrakterade för nästa säsong: två målvakter, sju backar och tolv forwards. 

- En trupp blir aldrig klar, men jag tror att det här är de spelare som vi går på is med. Sedan kan det alltid bli aktuellt med något lån. Vi får se vad som dyker upp. 

Vimmerby Hockey hälsar Niklas välkommen till klubben. En intervju med Niklas finns att läsa i måndagens Vimmerby Tidning.