2016-05-18

Östersundstrio klar för Vimmerby Hockey

Vimmerby Hockey har gjort klart med trion Karl Johansson, Petter Runesson och Kristoffer Backman, närmast från Östersunds IK.

Vimmerby Hockeys lagbygge 16/17 tar form på allvar. I dag står det klart att backarna Karl Johansson och Petter Runesson plus ytterforwarden Kristoffer Backman flyttar söderut till hösten och förstärker VH-truppen. Samtliga tre är födda 1993.
– Vi är väldigt nöjda. Det är tre spelare som är välskolade, träningsvilliga och vill något med sin ishockey. De har också varit tongivande i en av Hockeyettans toppklubbar under tre säsonger. Det ska bli mycket intressant att se dem i den södra serien, och att vi fick hit alla tre känns som en riktig bingo. Vi vann också dragkampen om dessa spelare i konkurrens med flera andra toppklubbar, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt, som är mannen bakom värvningarna.
Info och kommentarer från de tre huvudpersonerna:
* Karl Johansson
(-93) fostrad i Brunflo, spelat J18- och J20 i Brynäs med bland annat gårdagens VH-förvärv Dennis Fröland. Provat på spel i både svenska U18- och U20-landslaget, och gjorde 59 matcher för Tingsryd AIF i Hockeyallsvenskan som sistaårsjunior innan han återvände till Östersund. Rankas som en av Hockeyettans bästa offensiva backar, och som nyligen blev framröstad till Årets spelare i ÖIK av fansen.
– Jag kände att jag ville testa något nytt. När Daniel Stolt (VH:s sportchef) hörde av sig hade vi ett långt och bra snack, och jag fastnade för den satsningen som klubben gör. Jag ser mig själv som en offensiv back, som är mer framspelare än målskytt. Jag har bra skridskoåkning, ett bra förstapass och gillar att följa med upp i anfallen. I defensiven utnyttjar jag min snabbhet och försöker vinna pucken på motståndarens misstag. Det här ska bli skitroligt. Nu vill man bara att det ska dra igång, säger Kalle Johansson.
* Petter Runesson (-93) kommer från Ramsele, spelade J18 och J20 för Modo, testat på landslagsspel för U16 och U17 och har de senaste tre åren varit en av publikfavoriterna i Östersund, där han gärna använder sitt rightskott.
– Jag har alltid velat testa på den södra serien. Vi har mött Kallinge och Kristianstad i play-off innan och det är bra lag. Jag fick en bra känsla när jag pratade med Stolt och till slut kändes Vimmerby perfekt. Att sedan både Kalle och Kristoffer hänger på är extra roligt. Vi är bra kompisar alla tre. Jag ser mig själv som en offensiv lagd back som gillar att skjuta mycket, men jag gör också klart defensiven. Det är roligt att sätta en bra open ice ibland, säger Petter Runesson.
* Kristoffer Backman (-93) från Umeå och har spelat juniorhockey för Björklöven och senare Modo. Beskrivs som en avig och skridskostark rightforward med ett bra skott. Gör kommande säsong sin åttonde (!) raka säsong tillsammans med Petter Runesson.
– Ja, vi blir tydligen aldrig av med varandra ha ha! Skämt åsido, det ska bli jättekul att vi är tre som tar chansen och drar till Vimmerby. Det är också en viss trygghet med tre som känner varandra. Jag ser Vimmerby som en chans att testa något nytt, möta nya lag och se nya ställen. Det känns väldigt spännande. Jag har inte superkoll på södra serien, men det känns som att det är lite hetare runtomkring matcherna där nere. Jag ser mig själv som en hårt jobbande forward som är bra på skridskorna och har ett skapligt skott. Förhoppningsvis ska jag kunna peta in ännu fler mål i Vimmerby än jag gjort hittills, säger Kristoffer Backman. 

Bildtext:
Klara för Vimmerby Hockey! Karl Johansson, Kristoffer Backman och Petter Runesson spelar med VH 16/17. Foto: ostersundsik.com (obs, bilden är ett montage)