2016-06-23

NHL-draftad center klar för Vimmerby Hockey

NHL-draftade centern Victor Crus Rydberg är klar för spel i Vimmerby Hockey 16/17. – Det ser riktigt spännande ut. En anledning att jag valde Vimmerby var att jag tror att vi har en riktigt skön grupp på gång, med flera väldigt bra karaktärer, säger Victor Crus Rydberg.

Den spelskicklige centern Victor Crus Rydberg blir Supporterspelaren i Vimmerby Hockey säsongen 16/17.
– Det känns riktigt bra att kunna knyta till oss en spelare av Victor Crus Rydbergs kaliber. När det gäller supporterinsamlingen vill vi tacka alla som bidragit hittills, men vi kommer inte att stänga den, utan den fortsätter tills vidare. Det fattas fortfarande cirka 20 000 kronor mot budget, men vi var tvungna att bestämma oss i dag om vi skulle slå till eller inte och då valde vi att göra det. Vi lämnar också en backplats öppen tills vi går på is. Victor har kapaciteten att vara en av Hockeyettans absolut bästa centrar, och han valde oss i konkurrens med flera andra starka klubbar, vi är mycket nöjda, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt.
Victor Crus Rydberg kommer närmast från allsvenska Vita Hästan. Han är fostrad i Tingsryds AIF, har spelat J20 Superelit med Linköpings HC, representerat Sverige från U16-U18 men har framförallt två starka säsonger bakom sig i Nordamerika och OHL-laget Plymouth Whalers. Crus Rydberg är också draftad som nummer 136 av New York Islanders i 2013 års NHL-draft. Han har också gjort tre så kallade ”summer camps” med Islanders organisation och känt på spel i AHL med sju matcher för Islanders farmarlag Bridgeport Sound Tigers.
– Jag lärde mig jättemycket i USA, både som spelare och människa. Det går lite snabbare där borta och det var väldigt lärorikt att testa på AHL. Framförallt lärde jag mig att skydda, hålla emot och flytta puck snabbt. Det har jag tagit med mig nu, säger Victor Crus Rydberg.
Han ser fram emot att komma till Vimmerby Hockey och vet vilka krav som ställs på honom.
– Allt känns bara väldigt intressant. När jag pratade med Daniel Stolt första gången och fick höra deras plan och upplägg och vad de vill med mig, så var det inte så mycket mer att fundera över. Skönt att det äntligen är klart. Jag ska vara en producerande spelare i laget, den rollen har jag alltid haft. Jag hoppas att vi kan ha en riktigt stark säsong och potentialen finns för att vara ett av lagen som gör upp om plats i kvalserien kommande säsong, säger Victor Crus Rydberg.