2017-04-10

Röglefostrad forward klar för Vimmerby Hockey

Sebastian Åkesson ansluter från Köping

Den femte spelaren i Vimmerby Hockeys trupp 17/18 blir Sebastian Åkesson (-94), som närmast kommer från spel i Köping HC. 
Åkesson har Rögle som moderklubb, där han bland annat var med och tog J18-SM-guld och J20-SM-brons 2011/12. Han har även spelat för Helsingborg i Hockeyettan. 
Nu är han redo för spel i Vimmerby Hockey. 
- Det ska bli riktigt kul, och något jag verkligen ser fram emot. Jag har haft två bra år i Köping, men nu kommer jag till en toppklubb som satsar uppåt, och det stämmer överens med mina egna mål som hockeyspelare, säger Sebastian Åkesson, som både kan spela forward och center. 
Vad kan vi då förvänta oss av den 23-årige skåningen?
- Jag har bra fart och en vilja att alltid göra sitt bästa för laget. Spelsinnet är min starkaste egenskap, säger Sebastian Åkesson, som producerat 57 poäng på 63 matcher i Köping. 
Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt är nöjd med klubbens senaste tillskott. 
-Det är en intressant spelare. Han var nära att skriva på redan vid transferdeadline, men den gången blev det inget. Sebastian har visat stort intrsse för att spela i Vimmerby Hockey, och är en bra skolad spelare som vill något med sin ishockey. Vi hoppas att han kan blomma ännu mer i vår regi, säger Daniel Stolt.