2017-05-12

Pontus Johansson förstärker Vimmerby Hockey

"En spelartyp vi kommer att få stor nytta av"

En av Hockeyettans största och starkaste forwards, rajtskytten Pontus Johansson (-91) är klar för spel i Vimmerby Hockey 17/18. Med 100 kilo fördelat på 195 centimeter är han en spelare som är mycket jobbig att möta för sina motståndare. Han kommer närmast från en treårig sejour i Kiruna IF.
– Det är en spelartyp som vi kommer att få stor nytta av och som vi länge sökt efter. Samtidigt som han kan spela fysiskt har han drivet och inställningen som gör sin omgivning ännu bättre. Han är dessutom en vass avslutare. Pontus valde Vimmerby i konkurrens med flera av våra konkurrenter, det känns mycket bra att han bestämde sig för oss till slut, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt.
Pontus Johansson har snittat närmare en poäng per match med 154 poäng på 162 matcher för Kiruna och Vännäs, inklusive kvalspel, under fem säsonger. Han har även spelat Superelit för Björklöven och Timrå, där han också gjort enstaka matcher i Hockeyallsvenskan och SHL. Han är även gjort en säsong i den nordamerikanska juniorligan USHL. Ursprungligen kommer han från Almtuna i Uppsala. Nu flyttar han söderut för spel i Vimmerby Hockey.
– Det känns skoj. Det ska bli kul att prova något nytt. Jag har haft en ganska lång diskussion med Daniel (Stolt, VH:s sportchef) och magkänslan kändes till slut helt rätt för Vimmerby, säger Pontus Johansson.
Många beskriver Pontus Johansson som en powerforward med bra tryck i skridskoåkningen och det fysiska spelet.
– Jag är en hårt jobbande spelare, som försöker bidra med allt jag kan till laget för att vinna matcher. Jag vill vara en bra förebild och ledare för alla i laget. Det ska också bli skoj att bekanta sig med publiken i Vimmerby och jag hoppas att de tycker om min spelstil, säger Pontus Johansson.

Bildtext:
Klar för Vimmerby Hockey. Pontus Johansson byter norra hockeyettan mot den södra. Foto: Kiruna IF