2017-05-15

Målvaktslöfte från Skellefteå klar för VH

Jonathan Stålberg byter norr mot söder

Jonathan Stålberg (-97) fostrad i Skellefteå AIK, där han spelat J20-hockey med framgång de senaste säsongerna, är klar för spel i Vimmerby Hockey.
– Det ska bli riktigt kul att komma till Vimmerby. Det är en klubb jag hört mycket gott om, och jag vet att klubben har höga ambitioner. Jag gör min första säsong som senior, och det var till den södra hockeyettan jag ville. Det fanns lite annat att välja på, men Vimmerby kändes bäst, säger Jonathan Stålberg.
Stålberg kommer från tre säsonger med Skellefteås J20 superelit, där han bland annat var med och tog SM-silver våren 2016. Den senaste säsongen har tränat med Skellefteås A-lag mer eller mindre hela säsongen, och varit reservmålvakt i SHL vid ett antal tillfällen.

Jag är en ganska stor målvakt, men ändå väldigt rörlig. Jag täcker inte bara puckar, utan jag är aktiv i och runt målet, säger Jonathan Stålberg.
Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt ser fram emot Stålberg i Vimmerby Hockey.
– Det är en stor och vältränad målvakt som vi har fått mycket goda referenser på. Han har framtiden för sig och har egna ambitioner att nå en hög nivå. Vi tror att han har alla möjligheter att visa sin kapacitet direkt när kommande säsong drar igång, säger Daniel Stolt. 

Bildtext:
Jonathan Stålberg är klar för Vimmerby Hockey. Foto: Jörgen Bergqvist