2017-06-11

Sportchefen ger sin syn på truppen 17/18

”Känns bättre balanserad och starkare”

Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt kan tillsammans med sportgruppen summera silly season, och konstaterar att det ser väldigt spännande ut inför höstens seriespel. Här följer hans tankar om truppen och lagbygget. 
Om vi börjar med en liten återblick på förra säsongen. Hur har Vimmerby Hockey stärkt sin position i Hockeyettan efter playoff-spelet tycker du?

– Jag skulle vilja påstå att vi märker av en liten boost bland spelare och agenter. Vi har känts som ett betydligt hetare alternativ än tidigare. Dels är det många spelare som hört av sig själva och dels blir vi erbjudna fler spelare än vanligt av agenterna. Det märks att många spelare har bättre koll på VH än tidigare, säger Daniel Stolt.
 

2 mv, 8 backar, 12 forwards. Vad tycker du om truppen? Hur ser helhelheten ut jämfört med förra säsongen?
– Först och främst är vi väldigt nöjda över att få behålla så många ledare och spelare från föregående säsong. Tack vare detta så har ju jobbet att identifiera potentiella nyförvärv förenklats en hel del eftersom vi inte har behöv jaga 20 nya spelare. Känslan vi har är att truppen känns både bättre balanserad och starkare än den truppen vi började med förra säsongen.
 

Om vi går igenom enhet för enhet.
Målvakter:
Målvaktssidan kanske inte på förhand har ett lika "säkert" namn som Viktor Kokman, men vi har fått väldigt goda referenser på både Johan Kallio och Jonathan Ståhlberg. Vi tror stenhårt på båda två, annars hade vi inte signat dem här. På målvaktssidan fanns många intressanta alternativ att tillgå och vårt val föll på dessa två herrar vilket jag är säker på visa sig vara rätt.

Backar:
På backsidan känns det bra att ha 8 backar från start. Här märkte vi av förra året att det i princip var omöjligt att hitta ersättare under säsongen och vi räknade tidigt med att scenariot kommer bli liknande även kommande vinter varför valet på 8 backar från start var enkelt. Viktigt för oss att Dennis Fröland och Petter Runesson valde att stanna, särskilt när Kalle Johansson ganska tidigt meddelade att han inte kommer spela i Vimmerby Hockey kommande säsong. Pelle Ström tog stora steg förra säsongen och jag hoppas att han kan bygga vidare på det och komma upp ytterligare en nivå. Albin Runesson, Jalle Isaksson, Hugo Petersson, Ludvig Jardeskog och Anton Schou känns som spännande nyförvärv.

Forwards:
Vi kommer till 99% att starta säsongen med 12 forwards då vi vill ge alla chansen men även se vad som kan tänkas saknas. Annars tycker jag att vi har bra balans och mix på spelarna här. Forwardssidan känns starkare från start än förra säsongen. Viktigt för oss att Jakob "Jagge" Karlsson valde att vända hem med sin rutin och erfarenhet. Ett par spännande nyförvärv i Fredrik Asplund, Pontus Johansson, Sebastian Åkesson och Ian Örnskog tillsammans med stommen från förra året och jag är säker på att det bli kanon. 

Supporterinsamling? 

Hur ser vi på eventuella förstärkningar innan serien startar?
Jag tror inte att det kommer ske. Det ska vara väldigt rätt spelare till väldigt rätt pris för att vi ska agera innan serien drar igång. Det finns ett par intressenter, men de ligger tyvärr lite utanför vår budget för tillfället. Men ett par av dem är riktigt intressanta, så man ska aldrig säga aldrig...
Vi har en förhoppning att nån eller några ska dra igång en supporterinsamling eller liknande här i närtid. Ett sånt ekonomiskt tillskott skulle göra stor skillnad för oss när vi pratar om möjligheten att kunna förstärka med ytterligare spelare framöver. IK Oskarshamn har dragit in en bit över 100 000 redan, och det säger ju sig självt att skulle göra enorm skillnad för oss med en sådan summa!

Hur står den här truppen sig spontant i jämförelse med fjolårets?
Spontant tror jag att årets trupp är bättre.

Hur ser du på våra konkurrenters trupper just nu? Vilka ser starka ut?
Jag måste erkänna att jag inte har fokuserat så mycket på övriga lag utan försökt påverka det vi själva kan påverka. Men måste jag säga ett par lag som jag är ganska säker på så säger jag KIK, KRIF och Nybro. Säkert kommer Tranås ställa ett bra lag på isen också. 

Magnus Jansson är ny coach, vad tror du att han kan åstadkomma med materialet?
Med den spelidé vi gemensamt delar så tror jag att Magnus kommer få en grupp som trivs med hur han vill spela. Både laget och individen kommer att få möjlighet att utvecklas under Magnus. Jag redan märkt att Magnus är en tävlingsmänniska och jag är säker på att han kommer att göra sitt yttersta för att ta laget så långt som möjligt. Målsättningen håller vi för oss själva ett tag framöver. Det jag kan säga är att vi tittar på olika delmål som vi ska uppnå under säsongen, både resultatmässigt, utvecklings- och spelmässigt.