2017-08-02

Powerforward från USA på tryout

Robin Höglund kommer till Vimmerby till ispremiären

Robin Höglund (-93) göteborgare i grunden, men med sex raka säsonger bakom sig i de amerikanska junior- och collegeligorna bakom sig, ansluter till Vimmerby Hockey den 7 augusti för två veckors tryout, till att börja med.

– En mycket intressant spelare som vi fick möjligheten att testa. Han har ett omtalat hårt skott, går rakt på mål, är van vid hård träning, och har en väldigt stark skridskoåkning. Dessutom har han en hel del kilon att lägga bakom i tacklingarna. Det kan bli en riktig rysare om det träffar rätt, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt.
Robin Höglund har gjort två säsonger på etablerade University of Minnesota, med spel i Golden Gophers i NCAA. Ett Gophers som vunnit collegelagens Big Ten fyra år i rad, lika med den tuffaste collegligan i Nordamerika. Att överhuvudtaget bli antagen till Minnesota är starkt av en spelare från Europa. Höglund är en av endast tio icke-transatlanter som fått chansen i Minnesota genom tiderna. Etablerade NHL-spelare som österrikaren Thomas Vanek och finländaren Erik Haula är två andra. Höglund har även varit på utvecklingscamp hos NHL-laget Minnesota Wild. Förra säsongen spelade han för University of Maine i Portland. I Sverige har han tidigare spelat för bland annat Troja/Ljungbys J18 och J20.
Robin Höglund ser fram emot att komma till Vimmerby.

– Jag är riktigt taggad. Jag ville göra USA för att gå på college, och nu känner jag att jag ville komma hem och testa Sverige igen. Vimmerby känns som en väldigt bra möjlighet för mig. Det är ett hungrigt lag som vill uppåt, och jag vill bidra till att vinna matcher, säger Robin Höglund, som mäter 190 och väger 100 kilo.
Höglund beskriver sig som mer amerikansk i spelstilen än europeisk.
– Jag kladdar inte så mycket, utan går stenhårt på mål och skjuter hellre än passar. Jag skulle vilja säga att jag är en powerforward som är en påse med gott och blandat, och kanske lite mer gott då, säger han och skrattar.