2017-09-30

Toppmatch borta mot Kristianstad

”Ska bli fantastiskt kul att möta dem”

Vimmerby Hockey ligger med i tätstriden efter de fyra inledande omgångarna av serien. I dag ställs VH mot Kristianstad, ett av de starkaste motståndarna i den södra ettan och som inlett serien med samma poängskörd som VH, men är seriens målgladaste lag med 28 mål framåt. VH-coachen Tobias Jahr ser fram emot att åka till Kristianstad. Här kommer hans tankar inför matchen. 

9 poäng på säsongens fyra inledande matcher. Vad säger du om starten?
Det har varit en bra start poängmässigt även att vi borde knipit nån mer poäng. Spelmässigt är vi fortfarande i en utbildningsfas och vi tar steg varje vecka.

Kristianstad, ett av seriens starkaste lag och som ni åkte ut mot i Play-Off 3 mot förra säsongen står för motståndet, hur pass inspirerande är det att möta dem nu?
KIK känns som en härlig utmaning och som sagt de är ju tippade att vinna den södra serien. De har bytt ut en hel del pjäser under sommaren men ser som sagt sylvassa ut. De är riktigt spelskickliga och fortfarande starka i power play vilket vi måste ta med oss. Det ska bli fantastiskt kul att möta dem igen och det brukar alltid vara hög stämning i deras hall med mycket folk på läktaren.

Hur viktigt och skönt var det att göra sju mål senast?
Det känns självklart skönt att vi gjorde ett gäng mål sist och framförallt känns det viktigt för laget att se att vi kan släppa loss och producera mål framåt.

Några ändringar i truppen inför matchen?
Vi gör ett skifte på målvaktsposten och låter Jonathan Ståhlberg stå denna match. Vi låter även Hugo Petersson stanna hemma och köra med J20 mot Alvesta, men annars är läget samma som mot Helsingborg.