2017-10-25

VH jagar ny trea i Halmstad

”Gäller att vi är fullt fokuserade”

Vimmerby Hockey drar på bortamatch i kväll. Det är Halland som är destinationen och Halmstad Hockey som står för motståndet. VH-tränaren Tobias Jahr ser an uppgiften med tillförsikt.

Seger mot Tranås senast – hur viktig och skön var den segern?
Det va en riktigt skön seger och speciellt då mot Tranås. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match över 60 minuter och det kuggade i riktigt bra över alla 4 formationerna. Det som vi speciellt tar med oss är att försvarsspelet fungerade och att vi kunde hitta ett litet mer lugn i vårat spel. Vi har annars haft en tendens att köra lite för hårt i flera situationer vilket gör att det blivit lite stressigt i vårat eget spel.


Halmstad i kväll – hur ser du på motståndet?
Halmstad är ett lag som är inne i en stark trend just nu och som vill vara med och kriga på den övre halvan av tabellen. De är ett lag som jobbar hårt och som har gjort en del starka upphämtningar i sina matcher. Vi har hittat en del saker som vi ska försöka utnyttja i deras spel men det kommer att bli en tuff batalj där det gäller att vi är fullt fokuserade.


En del skador härjar – vad senaste nytt?
Ja vi har fått en del skavanker i truppen och som det ser ut just nu så chansar vi inte med några halvskadade spelare utan då är det bättre de blir hela och friska. De som stannar hemma idag är Johan Kallio, Anton Carlsson och Pelle Ström. Vi kommer till start med 13 forwards och 7 backar så det är ändå ingen fara utan vi har en bred och stark trupp.