2017-11-05

VH startar om hemma mot Tyringe

Har gnuggat försvarsspel under uppehållet

Vimmerby Hockey är tillbaka på banan i eftermiddag, när Tyringe kommer till Vimmerby Ishall. Efter ett uppehåll på en och en halv vecka är det ett spelsuget som kommer ut på isen. VH:s head coach Tobias Jahr ser fram emot omstarten där VH ligger sexa, strax utanför Allettanplats, på samma poäng som femman Tranås i ett mycket jämnt toppskikt av tabellen. Tyringe med förre VH-spelaren Marcus Norell som tränare, ligger tia i tabellen, med åtta inspelade poäng. 

Omstart mot Tyringe i dag efter uppehåll. Hur har det varit för er och vad har prioriterats träningsmässigt?
Jag tycker att uppehållet kom ganska lägligt för oss där vi kunnat träna på hårt i några dagar och sedan gått in mer på detaljer under den sista tiden. Det som vi diskuterat och gnuggat är framförallt försvarsspelet där vi tycker att vi släppt till lite för mycket.

Lite skador i truppen på Anton Carlsson och Robin Höglund – som innebär att Eddie Levin lånas in från Oskarshamn. Hur kommer han att matchas?
- Ja det blev en liten snabb lösning med Eddie till dagens match. Det passade bra då han har haft höstlov från skola och varit hemma under veckan. Vi riskerar inget med Anton och Robin i detta läge av säsongen utan de får komma igång efter sin frånvaro i lugn och ro. Vi kommer matcha in Eddie rakt av på Antons position och han kommer att spela direkt från start. Johan Kallio är tillbaka efter skada och kliver in i målet.

Tyringe i dag. Vad är matchplanen för tre poäng?
Tyringe är ett lurigt lag som kör så länge de känner att de har chansen. Vi kommer att behöva vara alerta under hela matchen och hela tiden vara lite bättre än våra motståndare. Vi vill gärna se att försvarsspelet sitter och att vi därifrån kan lyfta lite mer samlat än i tidigare matcher.