2017-12-01

VH mot Nybro i hett länsderby

"Känslan är riktigt god inför kvällen"

Det är upplagt för en het match i Vimmerby Ishall när VH tar emot Nybro i kvällens länsderby. Segraren i matchen har satt sig i ett mycket bra läge för att nå Allettan. Här kommer senaste nytt i VH-lägret med coachen Tobias Jahr:

Drygt fem timmar till nedsläpp - hur är känslan och hur går tankarna om motståndet?
- Känslan är riktigt god inför kvällen. Vi körde ett kortare ispass igår och har försökt att plocka med oss godbitarna efter onsdagens match. Nybro är ett riktigt starkt lag, jag håller de bättre än lag som kristianstad tex. De spelar en kompakt ishockey där de inte släpper till speciellt mycket chanser samtidigt som de har ett vasst anfallsspel.

Hur har ni gått framåt sedan senaste mötet med Nybro?
- Sedan vi mötte Nybro borta har vi framförallt jobbat med två saker. Dels är det vårt försvarsspel över hela banan som blivit mycket bättre. Den andra saken kan man koppla ihop med den första men det handlar om att alla på isen måste göra jobbet. Jag tycker att vi är på en ny nivå när det gäller att smutsa ner sig och ta även de tråkiga jobben som inte ger några poäng i böckerna.

Blir det några ändringar i laguppställningen?
- Vi kommer till start med samma uppställning som de senaste matcherna. Det är också en trygghet att det fungerar så bra att vi inte behöver hitta nya konstellationer som ska fungera. Jonathan Stålberg kommer starta i målet och Robin Höglund saknas och kör fortfarande rehabträning för sin skada. Sedan hoppas vi på en rolig och fartfylld fredag med två bra lag som kan bjuda den förhoppningsvis stora publiken på en riktigt bra match.