2017-12-06

Streckmatch borta mot Dalen

"Börjar dra ihop sig"

Vimmerby Hockey ligger på Allettan-plats med tre omgångar kvar av grundserien. Kvällens bortamöte med HC Dalen som ligger tre poäng bakom i tabellen, är viktigt för kunna säkra en plats i Allettan. Här kommer VH-coachen Tobias Jahrs tankar inför kvällens match. 

Tre omgångar kvar, Allettan hägrar, Dalen på bortais. Hur går tankarna?
- Ja nu börjar det dra ihop sig och det är ju sånna här matcher som triggar alla som gillar sportlivet. Vi har tränat bra måndag och tisdag och det syns på killarna att de är laddade för uppgiften. Tydligen kör Dalen en gratismatch för publiken med så det kommer säkert en hel del folk och förhoppningsvis även en del från Vimmerby.

Förlust mot Dalen efter straffar senast - hur ser du på dem som lag?
- Dalen är ett hårt jobbande lag som aldrig ger sig varken i kamperna på isen eller resultatmässigt. De spelar en fysisk hockey med hård press på våra backar och de är duktiga på att vända spelet snabbt om vi tappar pucken på fel ställen. Vi kan se vissa detaljer i deras spel som vi kommer att försöka utnyttja men som sagt det kommer att bli en kamp i 60 minuter därute.

Ändringar/skador inför kvällens match?
- Vi kommer till start med samma lag som de senaste matcherna vilket gör att Robin Höglund saknas. Robin är dock tillbaka i full träning så vi får se om han hinner med någon match till i grundserien. Vi kommer att göra ett skifte på målvaktssidan där Johan Kallio kommer att stå.