2018-01-07

VH på jakt efter första trean mot Krif

"Defensiva jobbet måste sitta klockrent"

Vimmerby Hockey har fått en fin start på Allettan med serieledning efter fyra omgångar. I dag väntar Kallinge/Ronneby på bortais, och VH-coachen Tobias Jahr säger så här om förutsättningarna inför matchen i Soft Center Arena i Blekinge. 

Tillbaka på vinnarspåret senast mot Väsby. Hur vikitgt var det att studska tillbaka direkt?
- Ja det var skönt att vi kunde komma tillbaka så snabbt efter resan till Hudiksvall. Det är alltid skönt när vi vinner våra matcher och varje poäng kommer att bli viktig i denna serie. Det känns lite som att alla kan slå alla i seien och det kommer bli tight rakt igenom tror jag.

Två förluster mot Krif i grundserien, hur ska första segern bärgas?
- Ja vi har haft 2 tunga förluster mot dem och speciellt borta tyckte jag att vi spelade riktigt bra. Den matchen gick vi på väldigt tunnt med folk också vilket gjorde att vi inte orkade stå emot hela matchen. För att vinna idag måste det defensiva jobbet sitta klockrent. Krif är ett lag som kommer med hög fart i sina anfall och vi kommer att behöva ha mycket folk med hemåt sen ser vi givetvis också brister i deras spel som vi ska försöka utnyttja.

Status i truppen? Skador/förändringar? 
- Vi kommer till start med exakt samma lag som hemma mot Väsby, det betyder att Johan Kallio vaktar målet och endast Albin Runesson finns på frånvarolistan.