2018-01-12

Dukat för hockeyfest när VH tar emot Visby

Vimmerby Hockeys sponsor bjuder på fri entré

Det är uppdukat till en riktig hockeyfest i Vimmerby Ishall i kväll när Vimmerby Hockey tar emot Visby/Roma i den södra Allettan. VH:s trogna sponsorer bjuder alla på fri entré, och hittills har över 250 enkronor sålts in till matchen, vilket är lika med nytt säljrekord för Vimmerby Hockey. I VH-laget är förväntningarna stora på matchen och coachen Tobias Jahr säger så här, några timmar inför matchen:
Fredag, fri entré och förmodligen mycket folk på läktarna. Hur går tankarna inför mötet med Visby/Roma?
- Förutsättningarna inför kvällen kan egentligen inte bli mycket bättre. Vi har tränat bra under veckan och det känns som att vi har kunnat bibehålla farten och intensiteten från Kallingematchen i söndags. Som sagt mycket folk på läktaren och det kommer att bli en härlig känsla för killarna att glida ut på isen i kväll.
VH har inte mött Visby på två säsonger, hur är kollen på gotlänningarna?
- Ja det är en ny bekantskap för många av spelarna och även för oss ledare. Vi har samlat på oss information från personer som har koll på dem och har även sett dem på video. Vi känner att vi är såpass pålästa som vi kan vara och tror oss veta vad som väntar ikväll.


Hur är läget i truppen inför kvällen? Skador/förändringar?
- Vi kommer till start med 7 backar och 13 forwards inför kvällen. Vi kommer att låta Marcus Von der Geest spela ikväll då han är hos oss på try-out under denna vecka. Vi hoppas att han kan gå in och ta den roll som han blivit tilldelad och att han visar framfötterna direkt därute. I övrigt så kommer Albin Runesson att göra comeback ikväll efter sin skada. Det är roligt för Albin som gnuggat på bra de här veckorna han varit borta och det har ju gått snabbare tillbaka än vad vi trodde från början. Johan Kallio kommer att fortsätta i målet efter 2 stabila insatser. Den enda spelare som saknas är Robin Kokkonen som legat sjuk under veckan men vi räknar med att han kan vara spelbar på söndag igen.