2018-02-07

VH jagar serieledning hemma mot Krif

"Hådast jobb och mest tålamod vinner"

Vimmerby Hockey ligger tvåa i tabellen inför kvällens hemmadrabbning mot Kallinge. Ett lag som VH ännu inte lyckats besegra den här säsongen. VH-coachen Tobias Jahr säger så här inför matchen i kväll: 

Efter 7-0 mot Väsby väntar Krif hemma i kväll. Ett lag som ni inte har vunnit mot än i år. Hur går tankarna inför matchen?
- Ja det kommer troligtvis inte stå 7-0 på tavlan efter matchen ikväll även om det vore ett önskvärt. Krif är ju i grunden ett mycket bättre lag än Väsby och som du säger så är det enda lag vi inte besegrat än. Vi har haft 3 tuffa matcher mot dem och framförallt sista matchen skulle vi vunnit på 60 minuter. De jobbar hårt över hela banan och har en målvakt som lyckats stoppa i stort sett allt mot oss. Det kommer bli extra viktigt idag att inte tar några onödiga utvisningar då de är duktiga i pp. Annars så tror jag det lag som jobbar hårdast och spelar med mest tålamod kommer vinna kampen ikväll.

Hur ser du på Kallinge som lag om motståndare?
- Kallinge är ett skickligt lag där jag tycker att betoningen ska ligga på just lag. Tidigare år tycker jag att de kanske haft lite mer skills i truppen men de har verkligen fått ihop laget till denna säsong. Det är en av sakerna som gör att de är svåra att möta då de har 4 formationer som alla går in och gör det hårda jobbet. Andra lag har oftast en eller några formationer med toppar som du får se upp med medans i Kallinge så gör alla samma jobb så att säga. Sedan har de haft en förmåga att lyckats göra mål i pp mot oss och det är det inte så många lag som gjort i år

Status i truppen? Skador/sjukdomar/ändringar?
- Vi har samtliga spelare att förfoga över idag. Anton Schou gör comeback efter sin skada och det känns som att vågen av förkylningar börjar försvinna. Detta gör att vi kommer till start med 7 backar och 13 forwards.