2018-02-09

Finske Wacklin debuterar för VH mot Visby

"En väldigt intressant spelare"

Vimmerby Hockey befinner sig på Gotland, och spelar mot Visby/Roma i kväll. Tidigare i dag stod det klart att finska nyförvärvet från Mestis-klubben Kiekko-Vantaa, Viljami Wacklin är spelklar och går in direkt i kvällens match, som center i en konstellation med Sebastian Åkesson och Sebastian Manberg. Vimmerby Hockeys coach Tobias Jahr säger så här inför kvällens match. 

Det blev seger 6-1 hemma mot Visby, hur ser du på förutsättningarna inför kvällens match?
- Ja vi fick kanske en lite enklare resa i hemmamatchen än vi trodde. Visby hade en tuff period då och vi räknar med en betydligt tuffare match ikväll. Visby på bortaplan är alltid tufft och nu har de fått lite vind i seglet efter bra resultat på hemmaplan.

Fem omgångar kvar och tätkänning i Allettan - hur går tankarna kring det?
- Vi går fortfarande bara på att vinna vår nästa match och så får se hur långt det räcker. Självklart har vi ett bra utgångsläge men vi pratar inga placeringar eller dylikt. Allt fokus ligger som sagt på nästa match.

Status i truppen? Ny spelare debuterar och i övrigt, med skador/sjukdomar/ändringar?
- Vi har som sagt fått in en ny spelare i Viljami Wacklin som närmast kommer från den finska andraligan. Vi har sett honom på ett kortare träningspass igår och under resan idag har vi lärt känna honom lite bättre. En väldigt intressant spelare som vi hoppas ska bli en injektion i gruppen med sin skridskoåkning och spelförståelse. I övrigt så har vi inga skador eller sjukdomar och vi kommer till start med 13 forwards och 7 backar. Det kommer bli några små justeringar i formationerna med tanke på att Viljami kommer in men inga större ändringar.