2018-04-16

Meriterad österrikare ny head coach i Vimmerby Hockey

Phil Horsky har skrivit på för 1+1 säsong

Det blir den 35-årige österrikaren Phil Horsky (-83) som blir ny huvudtränare i Vimmerby Hockey. Avtalet är skrivet på 1+1 år. 

Horsky har en diger meritlista som både tränare och spelare. Som coach har han tränat de två-faldiga österrikiska mästarna Vienna Capitals, varit en av två assisterande förbundskaptener för Österrike i VM och tränat SHL-klubben Örebros J20 Superelit i två säsonger. 
Som spelare har Phil Horsky 86 A-landskamper för Österrike i bagaget, spelat tre VM-turneringar (två i A-gruppen) och blivit österrikisk mästare med Klagenfurter AC två gånger. 
- Det är en lösning som vi är väldigt nöjda med. Han har varit jagad av flera ledande klubbar i Hockeyettan. Vi har haft väldigt goda samtal under en längre tid, och häromdagen föll allt på plats. Vi vet att det är en driven tränare som jobbar hårt, ställer krav och har stor erfarenhet från att jobba med spelarutveckling, säger Vimmerby Hockeys Klubb&Sportchef Daniel Stolt.
Phil Horsky ser fram emot att komma tillbaka till Sverige. 
- Det ska bli riktigt kul. Jag vill vara med och bygga något med Vimmerby. Inte bara att förbereda laget för att vinna varje match, utan ska vi avancera uppåt i seriesystemet så måste vi ha alla byggstenarna att stå på, säger Phil Horsky, som talar fem språk, varav svenska är ett av dessa. 
Som tränare beskriver han sig bäst så här:
- Jag är driven och strukturerad. Jag har en hög kravbild på mig själv, på min omgivning och mina spelare. Allt det vi gör och kommer att göra har en mening, och det är att hela tiden bli bättre, säger Phil Horsky, som flyttar till Vimmerby i sommar.