2018-04-20

Oskar Carlsson är tillbaka i Vimmerby Hockey

Har skrivit två-årskontrakt med moderklubben

Efter fyra säsonger i Hockeyallsvenskan återvänder backen Oskar Carlsson (-91) till moderklubben Vimmerby Hockey. Det nya avtalet är skrivet på två år.

- Det känns riktigt bra. Det ska bli kul att dra på sig VH-tröjan igen. Jag har alltid sagt att jag ska komma tillbaka och nu kändes det bra att göra det, säger Oskar Carlsson.

Två säsonger i BIK Karlskoga, en i Tingsryd och en i Västervik och över 200 matchers allsvensk rutin har han med sig i bagaget - och blir en viktig pjäs i Vimmerby Hockeys lagbygge framöver.

- Jag har väl främst utvecklat min defensiv i allsvenskan, och hoppas kunna bidra med min erfarenhet, säger Oskar Carlsson, som ser fram emot kommande säsong.

- Det känns riktigt bra, jag har pratat med nye tränaren (Phil Horsky) och det han presenterade känns väldigt bra, han verkar driven, fortsätter han. 

Vimmerby Hockeys Klubb&Sportchef Daniel Stolt är nöjd med Carlssons återkomst.

- Det är en stabil och rutinerad spelare som kommer ge oss trygghet på backsidan, och han kommer kunna bidra såväl offensivt som defensivt. Känns naturligtvis också bra att kunna får hem ytterligare en Vimmerbykille också, säger Daniel Stolt.