2018-10-05

VH tog tre nya poäng i Helsingborg

Upp som serietvåa efter femte raka segern

Efter förlusten i premiären har Vimmerby Hockey radat upp segrar. Den femte i rad kom mot Helsingborg på bortais under fredagskvällen. VH vann med 2-1 i Olympiarinken. 

VH fick en smakstart på matchen när Jakob Karlsson hittade Martin Pärna med en öppnande passning, och Pärna tog emot fintade bort målvakten Joel Svensson och satte elegant 1-0. Glädjen blev dock inte långvarig, då Helsingborg kvitterade bara knappt 20 sekunder senare genom lagkaptenen Julius Falkenbäck Bergqvist. VH fick sedan ägna sig på spel i tre boxplay, som man klarade av bra. 

Mittperioden var lagets starkaste del i matchen när man tog över spelet och Helsingborg skpade inte speciellt mycket. Utdelningen kom närmare 19 minuter in på perioden, då Pontus Näsén spelade fram Hampus Harlestam som satte 2-1. 

Fler mål blev det inte i matchen. Helsingborg kämpade hårt för att nå en kvittering i slutet, men VH höll undan med bra försvars- och målvaktsspel. 

I och med segern klev VH upp till andra plats i tabellen, och på onsdag väntar en tidig seriefinal mot Kristianstad i Vimmerby Ishall.