2018-12-04

Finsk mästarback förstärker

Sebastian Kauppila klar för resten av säsongen

Vimmerby Hockey stärker defensiven med den finske backen Sebastian Kauppila (-94) från Keupa HT, som är regerande mästare i den finska andraligan, Mestis. 
Kauppila har gjort fyra säsonger i Keupa, men har även spelat en allsvensk säsong i Sverige och Asplöven. Under förra säsongen hade Kauppila bäst plus/minus-statistik av samtliga spelare i Mestis grundserie (+21), och var trea i backarnas interna poängliga under slutspelet åtta poäng på 15 matcher (1+7). Även här var Sebastian i toppen i plus/minus-statistiken. 

Kauppila har även spelat för det finska juniorlandslaget (U20).
 
– Det är en solid och rörlig tvåvägsback med bra spelsinne och karaktär. Han har dessutom erfarenhet från allsvenskt spel i Sverige och har spelat i ett finskt lag som skördat framgångar de senaste fyra åren. Vi har haft kontakt med Sebastian Kauppila en längre tid, och nu var det rätt läge för honom att komma till oss. Vi hoppas och tror att det blir ett bra tillskott till en redan stark backsida, säger Vimmerby Hockeys klubb&sportchef Daniel Stolt.

Viktigt att notera i sammanhanget är att Kauppila inte är säsongens Supporterspelare i Vimmerby Hockey, där det just nu pågår en insamling. 
– Han ryms under vår budget. Vi har sökt en backförstärkning under hela hösten sedan Filip Westermark var tvungen att åka hem på grund av skada. Pengarna som insamlingen inbringar är tänkt att nyttjas i ett något senare skede, säger Daniel Stolt. 
Sebastian Kauppila är redan på plats i Vimmerby, och gör sin första träning med VH under tisdagskvällen. 
Om all papperexercis går som planerat kommer han att vara spelklar till onsdagens hemmamatch mot Troja/Ljungby.