2012-02-28

"Bratten" förlänger med Vimmerby

Efter sin succésäsong med Vimmerby Hockey har målvakten Calle Brattenberger varit ett hett jagat byte. Till slut stod valet mellan ett topplag i den vitryska högstaligan och Vimmerby. Under tisdagsförmiddagen kom Calle överens med sin nuvarande klubb om en förlängning på 1+1 år.

Bitarna börjar falla på plats för Vimmerby Hockeys sportchef, Fredric Jaensson, i hans lagbygge inför nästa säsong. Under tisdagen signerade målvakten Calle Brattenberger, som har en alldeles magnifik säsong bakom sig, på en förlängning med Vimmerby på 1+1 år.
– Att få klart med Calle har varit prioritet ett. Betydelsen av att ha seriens kanske bäste målvakt i sitt lag, kan vem som helst förstå, säger Fredric Jaensson.

”Viktig pusselbit”
– Vi värvade Calle som uttalad förstemålvakt och han har verkligen levt upp till våra förväntningar. Han har fått stå så mycket som han har orkat och det var till stor del tack vare honom som vi placerade oss så högt upp som tvåa i grundserien.
– Vi gjorde väldigt tidigt klart för Calle att vi ville förlänga med honom och jag är väldigt glad över att det nu är klart. Han är en mycket viktig pusselbit, säger Fredric Jaensson.

Potentialen avgjorde
Vad tycker huvudpersonen själv då?
– Det känns jätteskönt att ha bestämt sig nu. Det var väl först efter mötet med Jassa (Fredric Jaensson) i dag, som jag la bort alla andra anbud. Vi satte oss helt enkelt ner och kom överens, säger Calle Brattenberger.
– Potentialen och framtidstron i Vimmerby fällde avgörandet. Jag tror på den här klubben och jag tror på laget till nästa säsong. Vi har en bra säsong bakom oss. Med en hård sommarträning, en fortsättning av det här sköna gänget och lite nytt blod i truppen, så kommer det bli ännu bättre säsongen 2012-2013, avslutar han.