2019-02-01

Stolt nära supporterspelaren - men öppnar för två!

Meriterad forward på väg in - om klubben har råd

Efter en längre tids sökande är Vimmerby Hockey nära att ro i hamn en värvning av bra klass. Men det skulle kunna också bli två, om klubben har råd.
- Det handlar om en internationell spelare, med meriter från några av de absolut bästa ligorna i Europa. Han har även spelat Junior-VM och är NHL-draftad. På vår nivå är det en spelare som skulle tillföra en hel del nyttig erfarenhet säger Vimmerby Hockeys klubb&sportchef Daniel Stolt.

Däremot skulle ekonomiska medel behövas skjutas till för att förstärka med denna spelare.
- I det läge vi befinner oss med flera skador på nyckelspelare behöver vi förstärka, och kan egentligen inte vänta, men samtidigt måste vi hålla i pengarna. Därför vill vi inte lägga alla pengarna vi har kvar på en enda spelare. I det här läget innebär att vi skulle behöva ha in cirka 20 000 till, för att kunna säkra denna spelare, men också kika på ytterligare någon vass spelare framöver, fortsätter Stolt och vänder sig till insamlingen av Supporterspelaren:
- Vi är enormt tacksamma för allt som har samlats in. Det är en mycket fin summa (ca 40 000) som vi är uppe i nu. Men bra hockeyspelare kostar pengar. Och samtidigt är tyvärr den svenska marknaden i nuläget helt död. Vi skulle vara glada för varje ytterligare krona vi kan få in, forsätter han.
Stolt bekräftar att det är en "close deal" på gång. Något kan bli klart efter helgen.
- Vi är nära. Förutsättningarna är mycket goda och bollen ligger hos i ett par dagar till, allt handlar om vi har råd eller inte.