2019-04-03

Jakob Karlsson förlänger med Vimmerby Hockey

"Känns fantastiskt roligt att fortsätta det vi påbörjat"

Lagkaptenen Jakob Karlsson (-89), är klar för en fortsättning i Vimmerby Hockey under säsongen 19/20. 

Jakob har spelat 175 seriematcher i Vimmerby Hockey sedan 2012, och producerat 180 poäng. Efter en säsong, där han gick skadad under fem veckor efter ett handledsbrott i slutet av allettan är han väldigt motiverad för en ny säsong. 

– Det känns fantastiskt roligt att fortsätta det vi påbörjat. Vi var så nära en kvalserie man kan komma i år, och jag tror att hela klubben kommer att använda den besvikelsen på bästa sätt och höja ribban och motivationen ytterligare. För egen del känns det som att motivationen ökar för varje år som går, och jag hoppas kunna hålla en hög nivå även nästa säsong, säger Jakob Karlsson. 

Sportchefen Morgan Persson säger så här om den rutinerade centerns förlängning. 

– Naturligtvis känns det bra att Jakob går i bräschen och är en av de första spelarna att skriva på inför kommande säsong. Han är en rutinerad och skicklig spelare på den här nivån, och är en stark ledare i gruppen. Det ger också en bra signal utåt, säger Morgan Persson. 

Jakob Karlsson ser fram emot kommande säsong. 

– Vi har en stark stomme i truppen, som det är väldigt roligt att vara en del av. Jag hopas att vi kommer få behålla många spelare från den trupp vi hade. Vissa kommer förstås försvinna, men så är det varje år och jag tror att vi kommer ersätta dem samtidigt som spelare i befintlig trupp kommer att fortsätta utvecklas, säger Jakob Karlsson. 

Kontraktet är skrivet på ett år. 

* För att följa lagbygget klickar du på "silly season" i menyn under A-lag.