2019-04-04

Oscar Gustafsson klar för fortsättning

"Vill bli ett mer offensivt hot"

Forwarden Oscar Gustafsson (-98) är näste man att förlänga sitt kontrakt med Vimmerby Hockey över säsongen 19/20. 

Den unge forwarden med Färjestad BK som moderklubb gjorde en stark debutsäsong i VH, och gjorde snabbt avtryck med sin vassa skridskoåkning och höga arbetskapacitet. 

Tio poäng blev det (5+5), men han var inblandad i betydligt fler chanser och situationer offensivt än poängskörden visar. 

– Vi är glada att få behålla Oscar. Det är en spelare med potential, och med en seniorsäsong i kroppen så finns alla möjligheter att ta ännu större kliv i utvecklingen till kommande säsong, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Gustafsson avslutade säsongen med en handledsskada i playoffserien mot Troja, men har kastat gipset i dagarna och är redo för en stark försäsong. 

– Det ska bli riktigt kul att fortsätta i Vimmerby. Jag är förväntansfull redan. Jag trivs väldigt bra i klubben och det känns som att vi har något bra på gång. I år gick vi långt, men det känns som att vi har längre i oss, säger Oscar Gustafsson. 

Själv hoppas han på att ta nästa steg. 

– Jag vill bli ett mer offensivt hot kommande säsong. Den här säsongen utvecklade jag defensiven, men var samtidigt inblandad i mycket framåt som jag får träna på att förvalta bättre, säger 21-åringen.

Det nya kontraktet är skrivet på ett år. 

 

Vimmerby Hockey 19/20:

Oskar Carlsson (kontrakt), Martin Jönsson (kontrakt), Jakob Karlsson (förlängning), Oscar Gustafsson (förlängning).