2019-04-11

Oliver Kempainen förlänger kontraktet

Klar för sin andra säsong i Vimmerby Hockey

Forwarden Oliver Kempainen (-98) är klar för en fortsättning i Vimmerby Hockey. Kempainen kom från Skellefteå J20 inför föregående säsong, och har varit en positiv överraskning med sitt hårda jobb och fysiska spel. 

– Det känns riktigt kul att fortsätta. Jag trivs jättebra i organisationen och med jobb och allting. Det känns spännande att bygga vidare på det vi gjorde i vintras, säger Oliver Kempainen. 

Det blev till slut 10 poäng (5+5) på 38 matcher för Oliver Kempainen under sin första säsong i Vimmerby Hockey. 

– Det kunde väl trillat in lite fler poäng, men jag ser fram emot att utveckla det under kommande säsong. Jag hade väl heller ingen drömuppladdning fysiskt inför min första seniorsäsong. Jag rehabade länge från en skada och kunde inte träna normalt på hela förra sommaren. Nu har jag kommit igång med fysträningen ordentligt inför kommande säsong, säger Oliver Kempainen. 

Oliver Kempainen är nu den sjätte spelaren att presenteras i Vimmerby Hockeys lagbygge 19/20. 

– Oliver gjorde riktigt bra ifrån sig under sin första seniorsäsong. Och då ska vi veta att han rehabat länge med en skada från säsongen innan. Med en ännu bättre försäsong i kroppen, finns alla förutsättningar att ta ytterligare kliv i utvecklingen under kommande säsong. Han har potential, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Det nya kontraktet för Oliver Kempainen är skrivet på ett år.