2019-04-18

Målvaktslöfte klar för Vimmerby Hockey

Oscar Walldén ansluter från Djurgårdens IF

20-årige målvakten Oscar Walldén (-99) från Djurgårdens IF J20 blir Vimmerby Hockeys andra nyförvärv inför säsongen 19/20. Walldén hade bäst räddningsprocent av samtliga målvakter i J20-slutspelet (94,2), där han var med och tog JSM-brons med Djurgården i början av april. Förutom J20 Superelit har även Walldén tränat regelbundet med Djurgårdens SHL-lag och även funnits med på bänken vid ett par tillfällen, bland annat i det pågående SM-slutspelet. 

Han har även erfarenhet från hockeyettan då han var utlånad till Nacka i den östra hockeyettan under säsongen 17/18. 

– Det känns riktigt bra att komma till Vimmerby. Jag har bara hört bra grejer om klubben. Det ska bli roligt att bli en del av det, och vara med och gå så långt som möjligt. Det känns spännande, säger Oscar Walldén. 

Han beskriver sig som målvakt så här:

– Jag skulle vilja säga att jag är en tekniskt skicklig målvakt. Är lugn och positionssäker och är skicklig med klubban, säger Oscar Walldén. 

Oscar Walldén blir nu den tionde spelaren att presenteras av Vimmerby Hockey under silly season. 

– Vi har scoutat Oscar Walldén vid två tillfällen, och vet att det är en duktig och välskolad målvakt som vi också fått väldigt goda referenser på. Djurgården har också levererat många bra målvakter genom åren och vi känner oss väldigt trygga med den här lösningen. Han kommer att tävla rejält om att förtjäna speltid, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

I och med Walldéns signatur har Vimmerby Hockey spikat målvaktssidan för kommande säsong - och det innebär att Jonathan Stålberg inte kommer att vara kvar.

– Det hade inte varit rättvist mot ”Jonte” att inte kunna erbjuda honom en roll som uttalad etta. Både Rydén och Ståhlberg är förstamålvakter i hockeyettan, och det handlar också om ekonomi för både klubben och spelaren. Vi tackar honom för två fina år och önskar lycka till, säger Morgan Persson. 

Oscar Walldén har skrivit på för ett år.