2019-05-10

Backlöfte från Färjestad klar för Vimmerby Hockey

Herman Johansson näste spelare i lagbygget

20-årige backen Herman Johansson (-99) från Färjestads BK är nästa spelare att ansluta till Vimmerby Hockeys trupp 19/20.
– Det känns jättebra att komma till Vimmerby. Jag har fått en väldigt bra bild av klubben, och hört mycket bra. Det känns som en professionell förening som blir bra för min utveckling, säger Herman Johansson.
Herman Johansson gjorde 40 matcher och 15 poäng (7+8) för Färjestads J20 under förra säsongen, där han även tränade regelbundet med A-laget under stora delar av säsongen och kände på SHL vid något tillfälle. Han var även utlånad till hockeyettanklubben Forshaga i ett par matcher.
– Jag är en tvåvägsback som har mina styrkor i skridskoåkningen och spelsinnet, säger Herman Johansson, som mäter 191 cm och väger 85 kilo.
I Vimmerby Hockeys lagbygge blir han den femte backen som blir klar för 19/20.
– Det är en lovande back som vi tror mycket på. Han har varit ett jagat byte av många andra klubbar i ettan, och det känns väldigt bra att han valt oss. Han är också skridskoskicklig och har bra storlek, vilket är egenskaper vi sökt efter, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. Herman Johansson har skrivit på för ett år.