2019-05-29

Nordström ny head coach i Vimmerby Hockey

Aktat namn i hockey-Sverige tar över i båset

I dag står det klart att det blir 44-årige Peter Nordström (-74) som tar över som ny tränare för Vimmerby Hockey. 

Nordström kommer närmast från en sejour som coach i Nyköping Gripen under förra säsongen. Han har dessförinnan coachat Filipstad i division två, AIK i Hockeyallsvenskan och Forshaga i Hockeyettan och division två. 

Som spelare har Peter Nordström en mycket diger meritlista. Fem SM-guld med Färjestads BK, ett VM-guld, ett VM-silver och ett VM-brons med Tre Kronor samt NHL-spel med Boston Bruins. 

– Det ska bli riktigt kul att jobba med spelare som vill framåt i karriären. Just nu önskar man att det redan vore augusti så man fick sätta igång med det här, säger Peter Nordström. 

Nordström beskriver sig själv som coach så här:

– Jag jobbar för att gruppen ska framåt och utvecklas. Vi gör det som ett team, och alla är viktiga. Spelarna ska känna att min dörr alltid är öppen för diskussioner och feedback, säger Peter Nordström. 

– Målet är att vi ska jobba tillsammans och att vara som bäst i slutet av säsongen, när det gäller som mest, säger Peter Nordström. 

I Vimmerby Hockey är sportchef Morgan Persson väldigt nöjd med tränarrekryteringen. 

– Vi har jobbat väldigt hårt för att få hit som vi själva tror passar in mycket bra inom föreningen och tillsammans med spelargruppen. Peter Nordström är definitivt ett sådant namn. Han har ett enormt driv, är väldigt dedikerad i sitt uppdrag och har stor kunskap om ishockey på alla nivåer. Han har dessutom otroligt bra koll på hockeyettan, säger Morgan Persson. 

Kontraktet med Peter Nordström är skrivet på 1+1 år.