2012-04-27

Oscar Carlsson vänder hem till VH

Den gångna säsongen var Tingrsydsspelaren Oscar Carlsson utlånad till Kallinge/Ronneby, där han var en av lagets bästa försvarare. I dag bestämde sig den 21-årige backresen för att fortsätta karriären i moderklubben Vimmerby Hockey.

21 år, stor och stark, rutin från allsvenskt spel, en riktigt bra säsong i ettan bakom sig och dessutom en Vimmerbyfostrad spelare som väljer att vända hemåt.

– Oscar har allt det vi önskar. Lägg därtill att han fortfarande har rejäl utvecklingspotential, är ambitiös som få och är en riktigt trevlig kille, säger Vimmerby Hockeys sportchef Fredric Jaensson.
– Det här är verkligen en spetsvärvning. Oscar var en av de allra första spelarna som vi ställde in siktet på efter säsongen och vi är enormt glada över att det nu har löst sig, säger Jaensson, som i dag alltså presenterade sitt fjärde nyförvärv på lika många dagar.

Den gångna säsongen var Oscar Carlsson utlånad från Tingsryd till Kallinge/Ronnbey och han gjorde succé i division 1-laget. Han fick mycket beröm för sitt defensiva spel, där han var den spelare i laget som var inne på minst antal baklängesmål (bara 14 stycken totalt i grundserien och Allettan). I Allettan var han dessutom den spelare i laget som hade bäst plus-minusstatistik (femte bästa backen i hela serien). Framåt blev det den 15 poäng (4+11) på 52 matcher.

Efter att ha vunnit kampen om Oscar Carlsson, har ?Vimmerby Hockey nu kvar sex tomma platser i truppen att fylla.
– Det är inte omöjligt att vi kan spika truppen redan nästa vecka. Vi för diskussioner med ett antal mycket intressanta spelare, som jag hoppas att det löser sig med, avslutar Fredric Jaensson.

Fakta Oscar Karlsson:
Ålder: 21 år.
Längd: 186 cm.
Vikt: 85 kilo.
Position: Back.
Fattning: Right.
Tidigare klubbar: Vimmerby, Tingsryd och Kallinge/Ronneby. TV-pucken med Småland 2007.

Foto: www.eliteprospects.com