2019-06-13

Vimmerby Hockey värvar back och forward

"Kan bli en ruggig överraskning för många i den södra serien"

Vimmerby Hockeys trupp 19/20 fylldes på ytterligare under torsdagen. Detta med backen Linus Ljung (-94) närmast från Tyringe SoSS och forwarden Jonatan Augustsson (-97) som kommer från två säsonger med Lindlöven.
– Det känns riktigt kul och spännande för mig att komma till Vimmerby, och det ligger helt rätt i tiden för mig att ta nästa kliv i ett lag som satsar uppåt. Jag har samlat på mig värdefull rutin och erfarenhet från fem säsonger i ettan med Grästorp och Tyringe. Mitt mål med ishockeyn är att jag ska känna att jag gjort allt jag kunnat för att bli så bra som möjligt den dagen jag lägger av, säger Linus Ljung som tidigare även varit lagkapten för Malmö IF J20 i superelit.
Linus Ljung är en tvåvägsback som har styrkor både i det defensiva och offensiva spelet, och behärskar alla spelformer.
– Linus är en välskolad och stabil back, som fick mycket förtroende i Tyringe förra säsongen och gjorde det riktigt bra. Det är en spelare som gått lite under radarn. Han har främst sina styrkor i en väldigt stark och fin skridskoåkning, och att han en stor pådrivare och ledarfigur, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.
Jonatan Augustsson är en stor och stark forward med offensiva kvaliteter. Han är fostrad i Dalarna och han gjorde över 50 mål (32/25) i J20 Elit respektive division två under sista säsongen i moderklubben Falun, innan han gick vidare till Lindlöven.
– Jag ser verkligen fram emot det här. Det känns helt rätt för mig att komma till Vimmerby. Jag är en spelare med stark skridskoåkning och som har en obekväm spelstil, där jag gillar att ta mig direkt in på mål, säger Jonatan Augustsson.
Vimmerby Hockeys nye head coach Peter Nordström ser en stor potential i Jonatan Augustssons offensiva spel.
– Det är en så kallad ”late blommer” som jag tror kommer bli en ruggig överraskning för många i den södra serien. Han har en extremt stark skridskoåkning, och är väldigt jobbig att möta för motståndarna. Han har dessutom ett väldigt fint skott, åker rakt på kassen och kan nypa till direkt, säger Peter Nordström.
Morgan Persson meddelar också att mer är på gång.
– Vi har för avsikt att krydda laget ytterligare i offensiven, och för samtal med ett antal intressanta spelare, säger han.
Kontrakten för Linus Ljung och Jonatan Augustsson är skrivna på ett år vardera.