2019-08-06

Offensiv center klar för Vimmerby Hockey

Henrik Eriksson ansluter från italienska mästarklubben

Vimmerby Hockey förstärker truppen med centern Henrik Eriksson (-96) närmast från italienska mästarklubben Ritten/Renon, dessförinnan har han även spelat med österrikiska Kitzbühler EC. Ursprungligen kommer han från Gävle och har spelat i både Brynäs och Mora IK, innan han tog steget utomlands. I Mora tillhörde han truppen när klubben avancerade till SHL säsongen 16/17. Nu blir det Vimmerby Hockey. 
- Det känns väldigt bra att komma till Vimmerby, jag har skaffat mig mycket erfarenhet under mina två år ute i Europa, och är väldigt sugen på att visa vad jag kan. Vimmerby är en klubb på uppgång och jag känner att jag har möjligheten att utvecklas här och ta ytterligare steg, säger Henrik Eriksson. 
Eriksson är en stark poängmakare, som gjort 100 poäng (inklusive slutspel) på två säsonger i AlpsHL för nämnda klubbar.
- Jag vill beskriva mig som en tvåvägscenter med mina styrkor i det offensiva spelet. Jag har bra skridskoåkning, rörlighet och fått mycket speltid i offensiva spelformer, säger Henrik Eriksson. 
Vimmerby Hockeys sportchef Mogan Persson är nöjd med tillskottet. 
- Det känns väldigt bra att få in Henrik Eriksson. Det är en spelare som vi har jobbat på länge att få hit, och till slut kunde vi nå en överenskommelse. Det är en spelare som vi tror mycket på, och som kommer bli en viktig del av vår trupp under kommande säsong, framförallt i det offensiva spelet, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.
Kontraktet med Henrik Eriksson är skrivet på ett år och han ansluter till VH-truppen under den senare halvan av augusti. 
Det står också klart att Vimmerby Hockey flyttar upp egna produkten och förstaårssenioren Joel Stridell i A-laget till kommande säsong.