2019-09-25

Finsk poängmaskin klar för Vimmerby Hockey

Niklas Salo ansluter till truppen i dag

Det står nu klart att finske forwarden Niklas Salo (-94) närmast från Roki i den finska andraligan Mestis spelar med Vimmerby Hockey under resten av säsongen. 

Salo har gjort 104 poäng (49+55) på tre säsonger i Mestis för Sapko och Peliitat, där han 2017 blev mästare med Sapko. 

Han har dessutom spelat 36 matcher i SM-Liiga för TPS Åbo och Pelicans. Han står dessutom bokförd för åtta matcher i Champions Hockey League för TPS. 

Inför den här säsongen skrev han på för Roki i Rovaniemi, men när chansen öppnade sig för att komma till Sverige så valde han att utnyttja den möjligheten. 

– Det känns bra att kunna få möjligheten att komma till Sverige och Vimmerby. Jag har fått fina rekommendationer om Vimmerby av Viljami Wacklin (I VH våren 2018) under min korta sejour i Roki. Det känns som en bra chans för mig att komma vidare i karriären. Jag är också tacksam mot Roki att jag fått den möjligheten, säger Niklas Salo. 

Salo är välkänd i Mestis för sin speed och poängproduktion. 

– Jag är en ganska liten spelare, som har snabb och stark skridskoåkning och är bra med pucken, säger Niklas Salo när han beskriver sig själv. 

I Vimmerby Hockey är sportchefen Morgan Persson nöjd med rekryteringen av den finske speedkulan. 

– Det är en spelare som vi har haft koll på och kontakt med under tidiga hösten, och nu blev det tillfälle att plocka över honom. Niklas Salo är en spelare som är här för att spetsa vår offensiv. Han har flera offensiva verktyg, men har sin styrka i skridskoåkningen och är dessutom en vass avslutare, säger Morgan Persson. 

Samtidigt som Salo ansluter står det klart att Vimmerby Hockey får klara sig utan Pierre ”PG” Gustavsson på obestämd tid. 

– Pierre har fortsatta sviter av sin hjärnskakning och vi kommer inte att stressa fram någon comeback, utan det kommer få ta den tid det tar och han får lyssna på kroppen nu för att komma tillbaka senare under säsongen, säger Morgan Persson. 

Niklas Salo är också det första resultatet av årets supporterinsamling där Vimmerby Hockeys fans samlar in pengar för förstärkningar fram till transferdeadline. 

Niklas Salo anländer till Vimmerby i dag och om all pappersexercis går som det ska kommer han att debutera mot Nybro hemma på fredag. 

FOTO: Eliteprospects/Tony Savela