2019-12-29

Allsvenskt meriterad forward klar för VH

Nils Rygaard ansluter från Södertälje

 Vimmerby Hockey har gjort klart med forwarden Nils Rygaard (-95) senast i allsvenska Södertälje SK. Avtalet gäller resten av säsongen.
Rygaard är ursprungligen från Norrköping, men gjorde sin juniortid i Linköpings HC innan han flyttade till Nordamerika för spel i juniorligan NAHL och collegeligan NCAA. I höstas flyttade han hem till Sverige och har spelat med Södertälje, samt varit utlånad till Nyköping i Hockeyettan västra.
- Det är en intensivt spelande forward med bra skridskoåkning, som kliver in i närkamperna och visar bra karaktär på både träning och match, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.
Nils Rygaard ansluter till Vimmerby den 2 januari och målet är att han ska vara spelklar till fredagens hemmamatch mot Kalmar HC.
- Jag har fått en väldigt bra bild av Vimmerby med en hög och tydlig ambitionsnivå under den senaste veckans samtal. Jag är väldigt taggad för uppgiften och vill bidra med det jag är bra på. Jag är en tvåvägsspelare, som spelar ett rakt spel, med mycket fart och hårt jobb åt båda håll, säger Nils Rygaard.