2020-03-07

Vimmerby Hockey vidare till playoff 3

Bars fram av storpublik i Huddinge

Vimmerby Hockey spelar vidare i playoff. Efter seger med 4-3 borta mot Huddinge är VH klart för playoff 3. Detta efter att ha vänt underläge 1-3 till seger 4-3 från slutet av den andra perioden. 
Huddinge inledde bäst och hade 1-0 när det var dags för den första pausvilan. Huddinge gjorde även 2-0 i första bytet i mittperioden. VH reducerade i powerplay när Christoffer Rasch dundrade in reduceringen. Huddinge gjorde dock 3-1 efter en bra period i slutet av andra perioden. Men innan andra pausvilan reducerade till 3-2 genom Edwin Johansson som klev upp från sin backposition och stänkte in pucken i mål på Roman Semjonovs fina passning. I tredje perioden gick VH ifatt till 3-3 efter ett fint samarbete mellan Jesper Norbäck och Kristoff Kontos, med den sistnämnde som målskytt. Och bara några minuter senare kom även 4-3 till Vimmerby Hockey, efter en egen prestation av Roman Semjonovs som snärtade in 4-3.
Sedan höll VH undan för ett jagande Huddinge och är nu klart för playoff 3. Vilket motstånd som väntar där avgörs i söndagens valprocedur. Vi vill också rikta ett stort tack till tillresta supportrar som stod för ett grymt tryck i perioder, och ägde Björkängshallen från början till slut.