2020-05-28

Poängkung från norr klar för Vimmerby Hockey

Max Pålholm ansluter från Bodens HF

Forwarden Max Pålholm (-96) från Bodens HF i den norra hockeyettan, är klar för spel i Vimmerby Hockey 20/21. Högerfattade Max Pålholm producerade 28 poäng (8+20) och var med det poängbäst i Boden under föregående säsong. Totalt har han gjort 83 poäng (31+52) på 126 matcher i Hockeyettan. Ursprungligen är Max Pålholm från Gävle, och har spelat i Brynäs IF under sin juniortid, där han även kände på spel med det svenska U16-landslaget. 

– Det ska bli jättekul att komma ned till Vimmerby. Det är en klubb som högt etablerad i hockeyettan, och på väg framåt, och den resan vill jag var med på, säger Max Pålholm. 

– Jag ser mig själv som en offensiv spelare som gärna utmanar och som gillar att hålla i puck och skapa ytor för mina medspelare. Jag har haft två bra säsonger i Boden och får ta med mig det och bygga vidare på inför spel i den södra serien, säger han vidare. 

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson ser Max Pålholm som en intressant spelare i truppbygget. 

– Det är en offensivt skicklig spelare, som spelar med mycket energi och som vi tror kan få en stark utveckling här och kan bidra mycket till vårt offensiva spel. Det har varit en ganska snabb process med Max och hans agent, där vi genast talade samma språk så att säga. Max har höga ambitioner med sin hockey och vill framåt i karriären, och det är sådana spelare vi vill ha i Vimmerby, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Avtalet är skrivet över 20/21.