Urladdning av Wings i andra halvan av tredje perioden!

Wings var förberedda på att det skulle bli en tuff match mot Sundsvall. Det tog bara 1.15 innan det stod 0-1 på tavlan efter mål av David Åhlin. Matchen fortsatte i bra tempo med böljande spel. Efter 02.14 får Sundsvall en utvisning som Wings utnyttjar 4.04 genom mål av Christian Blomqvist assisterad av Albin Lundquist och Isal Salqvist. Wings slarvar dock rejält och bjuder Sundsvall på 1-2 genom mål av Simon Sjöberg.  Wing jagar kvittering och får några bra chanser i slutet men lyckas inte överlista Christof Von Burg i Sundsvalls målet. Skotten slutar 15-7.

Andra perioden blir mållös där lagen byter målchanser med varandra. Wings har några riktigt bra chanser att kvittera alldeles i slutet av perioden. Skotten slutar 19-10.

I tredje perioden tar det bara 1.12 innan Sundsvall gör 1-3 genom Fabian Westling Alm. 5.20 får Wings Fredrik Wink utvisad och det tar bara 2 sekunder innan det står 1-4 på tavlan. Målet görs av Filip Sjöberg. Kraftig uppförsbacke för Wings. Inte blir det bättre när Wings gör 2-4 som först godkänds, men efter överläggning tas bort. Wings visar här prov på hög moral när man inte viker ned sig trotts detta utan fortsätter pressa ned Sundsvall djupt ned i deras zon. Det dröjer dock ända till 7.21 innan Wings börjar sin smått otroliga upphämtning. 2-4 görs av Niklas Larsson assisterad av Isak Salqvist och Emil Gabrielson. Redan 15 sekunder senare, 7.36 gör Wings 3-4 genom Rasmus Hedin, assisterad av Pontus Andersson och Christian Blomqvist. Wings fortsätter pressa och 14.50 in i tredje perioden gör Fredrik Wink 4-4 assisterad av Sebastian Båvensjö och Oscar Sarhus. Wings har nu massor av energi och jagar för fullt 3 poäng. 17.07 gör Wings 5-4 genom Linus Wernerson Libäck, assisterad av Oliver Ödman-Hadzinikolic och Pontus Wernerson Libäck. Dock får Wings en utvisning efter 17.40 då Emil Gabrielson får 2 minuter för Tripping. Sundsvall pressar på men Wings spelar bra i box play. Efter 18.33 tar Sundsvall time-out och tar då ut målvakten och spelar 6 mot 4. Rasmus Hedin vinner dock tekningen som Niklas Larsson snappar upp och spelar till Oscar Sarhus som gör en ”brasseskruv” från egen zon in i Sundsvalls tomma mål.  Skotten slutar 14-6.

Slutresultatet skrivs till 6-4 till Wings som även vinner skotten med 48-23.